Portada

Suplimentele de fier pentru sindromul picioarelor neliniștite

By Jamie

Sindromul picioarelor neliniștite este o tulburare neurologică care a fost asociat cu o serie de alte afecțiuni medicale. Unul dintre acestea, în funcție de la Mayo Clinic, este deficit de fier, și suplimente de fier pot fi necesare pentru unele persoane cu sindrom.

Caracteristici

Persoanele care au un istoric de stomac sau hemoragie intestinală, au perioade grele sau regulat doneze sânge pot prezenta un risc pentru deficit de fier, care pot contribui la dezvoltarea sindromului picioarelor nelinistite, in functie de Clinica Mayo.

Considerații

Nu se știe dacă un deficit de fier si alte conditii provoca direct sindromul picioarelor nelinistite, deși ele par a declanșa și agrava simptomele, potrivit Institutului National de Tulburari neurologice si accidente vasculare cerebrale.

Tratamentul

Feroase sulfat este dat ca un supliment de fier la persoanele cu sindromul picioarelor nelinistite, care au un nivel feritinei serice sub 50 nanograme pe mililitru, potrivit Academiei Americane de medici de familie.

Considerații

Corectarea deficitului de fier poate dura mai multe luni, iar unele persoane pot raspunde slab la tratament, conform Academiei Americane de medicii de familie.

Potential

Multe persoane cu deficit de fier si sindromul picioarelor nelinistite experiență ameliorare a simptomelor picior după tratamentul cu suplimente de fier, potrivit Institutului National de Tulburari neurologice si accident vascular cerebral.