Portada

Care sunt NCS și teste EMG din neuropatia?

By Jamie

Medicina electrodiagnostic este un mod de a studia boli nervoase și musculare, inclusiv neuropatie. Testele folosite pentru a diagnostica și monitoriza neuropatie includ nervoase studiu de conducere și electromiografie.

Diagnosticarea neuropatie periferică

Ea poate fi dificil de diagnosticat neuropatie periferică, deoarece simptomele pot varia. Medicul dumneavoastră vă va finaliza un examen neurologic amănunțit. El va revizui istoricul medical, inclusiv simptome, antecedente familiale de boli neurologice și expunerea la toxine sau alcool.

Considerații

Medicul dumneavoastră poate solicita o NCS și EMG dacă vă confruntați furnicături, amorțeală, slăbiciune, dureri sau crampe musculare. Aceste teste sunt de obicei împreună.

Studiul conducerii nervoase

Un CNVM verifică cât de repede impulsurilor de călătorie între nervi. Socuri electrice mici sunt aplicate la un nerv pentru a determina modul în care funcționează nervul.

Electromiografia

Un EMG este un test care ajuta la evaluarea functiei musculare. Se face prin introducerea unui ac fin in muschi, care masoara activitatea electrica a muschilor. Acesta vă poate ajuta medicul diferența între tulburări musculare și nervoase.

Pregătirea

Înainte de a avea un NCS / EMG, spuneți medicului dumneavoastră dacă aveți probleme de sângerare sau dacă sunteți pe orice medicamente, în special anticoagulante. Pielea ta trebuie să fie curate și libere de orice loțiuni sau uleiuri. Testarea durează aproximativ o oră.