Portada

Funcția neurologice de boala Parkinson

By Jamie

Boala Parkinson (PD) este o tulburare neurologica care afecteaza cel mai frecvent oameni care sunt cel putin 50 de ani. Boala Parkinson este cauzată de o lipsă de producție dopamină în creier. PD este o boală progresivă.

Dopamina

Celulele nervoase folosi dopamina, un produs de celulele creierului, pentru a controla miscarea corpului. Cu boala Parkinson creierul nu produce suficient de dopamina, ceea ce duce la probleme neurologice de functionare.

Simptome

Simptomele comune ale PD sunt tremor musculare, încordare musculară, mișcări lente, și echilibru precar. Tremor musculare pot apărea în brațe, picioare, mâini, și fata.

Diagnosticul

Simptomele bolii Parkinson poate fi detectat printr-un examen fizic. Cu toate acestea, depistarea precoce a PD poate fi dificil, deoarece simptomele apar primele subtil.

Tratamentul

Medicamente prescrise, cum ar fi levodopa, sunt folosite pentru tratarea PD. Aceste medicamente ajuta la stimularea productiei de dopamina.

PD la copii

Boala Parkinson la copii este rar și este cauzată mai de nervi sensibili, mai degrabă decât dificultate producătoare de dopamină.